Kamerakameratene A/S utvikler og produserer tv-drama for det skandinaviske tv-markedet.

Kamerakameratenes visjon er å gi skuespillere en trygt forankret ramme foran kamera og skape det kreativ rommet som dyrker fram de beste dramahistoriene. En dedikert stab betyr ett kreativt arbeidsmiljø for skuespillerne foran kamera og for de visjonære bak kamera.

Med lang fartstid fra teater og film forstår vi inngående de kreative og logistiske prosseser en produksjon krever. Kamerakameratene har i over 20 år virket innenfor norsk spillefilm, tv-drama og dokumentar – i begynnelsen i hovedsak på fotosiden. De 6 siste årene har vi i samarbeide med ViaFilm produsert 4 sesonger av TV2 serien DAG. Vi produserte også Tv2 dokumentarserien De 7 Dødssyndene med Kristopher Schau. Serien vant Gullruten for Beste Nyskapning.DAG er den mest Gullrute nominerte dramaserien gjennom tidene og ble kåret av publikum til 2000 tallets beste norske dramaserie.

Kamerakameratene er eid av Produsent Bjørn Heiseldal i Thalia Teater og Filmfotograf Pål Bugge Haagenrud. Heiseldal har i 35 år produsert teater og musikaler og har stått bak suksesser som A Chorus Line, Sugar, Hulemannen, Blanke Messingen, Nattens Umusikalske Dronning og Spamalot. Haagenrud har i 30 år jobbet bak kamera på norske og internasjonale film og tv-produksjoner. Haagenrud entret filmbransjen som kamera assistent og var b-fotograf for Sven Nykvist på Kristin Lavransdatter før han tok steget opp som sjeffotograf. Haagenrud jobbet i en 5 års periode som camera operatør i Los Angeles på filmer som One Night at McCools, HBO serien Tracey Takes On og CBS serien The District. I tillegg til DAG har han de siste to årene også vært konseptuel fotograf for krimserien Det Tredje Øyet og filmet 6 episoder av Lilyhammer Sesong 3.

På DAG 1-3 har Haagenrud også vært medprodusent med Anders Tangen og Øystein Karlsen. Kamerakameratene har med dramaserien DAG bygd et tett samarbeid med Produsent Anders Tangen i ViaFilm. Tangen er Produsent for DAG Sesong 4 og produserte også Lilyhammer Sesong 2 og 3 for Rubicon. En sterk kreativ tilstedeværelse er serieskaper og regissør Øystein Karlsen.

Kontaktinfo:

Pål Bugge Haagenrud

page1image11776
Mobil: +47 901 62 840
Epost: paal@kamerakameratene.no

 

Bjørn Heiseldal

Unknown
Mobil:+47 901 88 618
Epost: bjorn.heiseldal@thalia.no

 

Anders Tangen

RTEmagicC_Anders_Tangen_small.jpg
Mobil: +47 907 23 063
Epost: anders@viafilm.no

 

Øystein Karlsen

A-150-863392-1312886346
Epost: info@kamerakameratene.no